Argentijnse ex-international Riquelme (36) hangt voetbalschoenen aan de haak

© REUTERS

Juan Roman Riquelme houdt het op 36-jarige leeftijd voor bekeken als profvoetballer. ‘Ik heb besloten om niet langer te voetballen’, liet de middenvelder zondag optekenen bij ESPN Argentina. ‘Zondag was lange tijd de mooiste dag van de week, want dan mocht ik op het veld doen wat ik het liefst deed. Nu word ik supporter’, klonk het bij de voormalige draaischijf van onder meer Boca Juniors, FC Barcelona en Villarreal.

vml

‘JR10’ Riquelme begon zijn carrière bij Argentinos Juniors maar maakte vooral furore bij Boca Juniors, waar hij tussen 1996 en 2002 en later ook tussen 2007 en 2014 het mooie weer maakte. In Europa kwam de spelverdeler uit voor FC Barcelona en Villarreal.

Hij schopte het 51 keer tot Argentijns international en nam met Argentinië deel aan het WK van 2006. Twee jaar later werd hij in Peking olympisch kampioen met de Argentijnse olympische selectie. Riquelme won met Boca driemaal de Copa Libertadores en werd ook vier keer verkozen tot Argentijns voetballer van het Jaar (2000, 2001, 2008 en 2011). De voorbije maanden speelde hij opnieuw voor Argentinos Juniors.

Herbekijk hier nog eens enkele hoogtepunten uit zijn indrukwekkende carrière:

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen