© AFP

Griekse voetbalcompetitie hervat achter gesloten deuren

De Griekse voetbalcompetitie wordt hervat, maar wel achter gesloten deuren. Dat heeft de Griekse viceminister van Sport Stavros Kontonis woensdag laten weten. De Super League werd vorig weekend voor de derde keer dit seizoen stilgelegd wegens supportersgeweld.

Kontonis verklaarde dat de voetbalbond, de clubs en de liga’s het eens zijn dat er maatregelen genomen moeten worden tegen het voetbalgeweld. Competitievoorzitter Giorgos Borovilos vroeg om de competitie te hervatten, en nog geen 24 uur later trad de overheid naar buiten met het besluit. ‘Dit vergt tijd en inzet, niks verandert in een vingerknip’, verklaarde Borovilos.

De Super League stelde enkele maatregelen voor, zoals elektronische kaartjes, veiligheidscamera’s en zware straffen voor de boosdoeners. Die voorstellen wachten op de goedkeuring van Kontonis. Andere maatregelen zijn het verbieden van supportersgroeperingen en de scheidsrechter het recht geven om een wedstrijd te staken als er met projectielen gegooid wordt of als er vuurwerk aangestoken wordt.

De Griekse competitie lag al drie keer stil dit seizoen. In september overleed een supporter tijdens een wedstrijd in de derde divisie en in november belandde een scheidsrechter in het ziekenhuis na supportersgeweld.

Niet alleen de fans vechten overigens wel eens in Griekenland. Tijdens een vergadering van de Super League vlogen de directeurs van Olympiakos en Panathinaikos elkaar in de haren. Dat gebeurde twee dagen na de incidenten tijdens de topper die door Panathinaikos gewonnen werd met 2-1.