© AP

Dochter Whitney Houston lag bewusteloos in bad

Drie jaar nadat haar moeder Whitney Houston levenloos werd aangetroffen in een badkuip in een hotelkamer, lijkt haar dochter Bobbi Kristina Brown hetzelfde lot te ondergaan. De 21-jarige lag zaterdag bewusteloos in haar bad en wordt nu in een kunstmatige coma gehouden. 'Het is droef en toevallig om te moeten constateren dat hetzelfde soort incident gebeurde zowel bij moeder als bij dochter', getuigt agente Lisa Holland.

jva

Bobbi Kristina werd in haar huis in Roswell, in de staat Georgia, aangetroffen door haar echtgenoot Nick Gordon. Ze lag bewusteloos in bad en mond-op-mondbeademing kon niet meteen baten. Een vriend des huizes verwittigde de hulpdiensten en Bobbi Kristina werd met spoed overgebracht naar het North Fulton-ziekenhuis. Daar kwam ze even bij bewustzijn, maar door zwellingen in de hersenen wordt ze nu in een kunstmatige coma gehouden.

Het is geen geheim dat Bobbi Kristina, die een eigen realityreeks had en een zangcarrière ambieerde, zwaar leed onder het overlijden van haar moeder. De lokale politie heeft wel nog geen verdere informatie over de exacte omstandigheden van de vermoedelijke zelfmoordpoging. Bij een huiszoeking werden geen sporen van drugs aangetroffen.

De overeenkomsten met de dood van haar moeder zijn in ieder geval griezelig groot. Whitney Houston werd op 11 februari 2012 dood teruggevonden in een badkuip in een hotel in Beverly Hills. Volgens de lijkschouwer kreeg Houston waarschijnlijk een hartaanval door drugsgebruik en verdronk ze in de badkuip. De wereldberoemde zangere werd 48 jaar. Bobbi Kristina, haar enige kind, zou haar hele vermogen hebben geërfd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer