© Rudy DECLERCK

Oostende moet nipt de duimen leggen in Eurocup basketbal

Op de vierde speeldag in de tweede groepsfase van de Eurocup basketbal voor mannenteams heeft Oostende woensdag nipt met 79-80 de duimen moeten leggen voor het Poolse Turow Zgorzelec.

vml

Bij de rust stond Oostende 37-43 in het krijt. Met een 27-17 tussenspurt in het derde kwart werd dat helemaal goedgemaakt, maar in de slotfase gaf de Belgische kampioen nog een 79-74 voorsprong uit handen. De Amerikaan John Prince was met 19 punten topscorer voor Oostende, voor de Poolse bezoekers deed zijn landgenoot Mardy Collins met 28 punten nog beter.

In de andere wedstrijd in groep L won het Spaanse Sevilla met 88-82 van het Litouwse Vilnius. Na twee zeges en twee nederlagen deelt Oostende met 6 punten de tweede plaats in de groep met Vilnius, na Zgorzelec (7) en voor Sevilla (5). De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de achtste finales.