Zware ochtendspits door ongeval op Brusselse Buitenring

Het verkeer op de Brusselse Buitenring heeft vanmorgen zware hinder ondervonden van een ongeval in de bocht van Vorst. Daar waren drie vrachtwagens op elkaar ingereden. Er vielen geen gewonden, maar er stond op een bepaald moment wel anderhalf uur file. Omstreeks 9 uur was de rijbaan weer vrij.
Archieffoto

Het ongeval gebeurde kort voor 6 uur toen een eerste vrachtwagen plots remde, waarna een kop-staartaanrijding volgde met twee andere vrachtwagens. Een van de vrachtwagens kwam door de klap in schaar te staan, waardoor zowel de rechter- als de middenrijstrook versperd werden.

"Omstreeks 8.30 uur waren alle voertuigen getakeld. Daarvoor moest ook de linkerrijstrook geregeld worden afgesloten", vertelt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Wegen en Verkeer moest ook enkele herstellingswerken uitvoeren aan de vangrail."

Het ongeval in Vorst had zware gevolgen voor de ochtendspits. "Op het drukste moment stond er maar liefst anderhalf uur file. Om 9 uur waren alle rijststroken weer vrij, en begon de file langzaam af te nemen", aldus Beeckman.

Meest gelezen