© Dirk Vertommen

Stad besteedt extra aandacht aan perk voor sterrenkindjes

De stad Mechelen gaat extra aandacht besteden aan de begraafplaats voor doodgeboren kindjes. Zo wil ze ouders de mogelijkheid bieden om de plek voor sterrenkindjes een persoonlijke tint te geven.

Sven Van Haezendonck

Mama’s en papa’s kunnen hun doodgeboren kindjes jonger dan 180 dagen gratis begraven op een foetusweide. Op dit perkje in de stedelijke begraafplaats staan geen zerkjes, maar metalen huisjes die elk hun eigen huisnummertje hebben. Ouders kunnen ook kiezen voor een concessie op het kinderperk, waar wel een grafsteen mogelijk is, of een crematie.

"Helpen bij verwerking verlies"

Kindjes ouder dan 180 dagen zwangerschap krijgen altijd een plekje op het kinderperk. Gratis kan dat voor een periode van 15 jaar en voor 467 euro gedurende 30 jaar. “In alle situaties moet volgens mij een persoonlijke tint mogelijk zijn. Het kan ouders helpen bij de verwerking van hun verlies”, zegt bevoegd schepen Marc Hendrickx (N-VA).

Met dat voornemen speelt hij in op een vraag van raadslid Farid Bennasser (sp.a). “Een terecht en interessante vraag. Ik heb hem beloofd om met hem eens samen te zitten en om te kijken wat wettelijk mogelijk is”, zegt Hendrickx nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER