© Bandicam

thumbnail: null
thumbnail:

Barcelona naar halve finale, Atletico blijft gefrustreerd achter

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Copa del Rey. Het won een heuse spektakelpartij van Atletico Madrid in Estadio Vicente Calderón met 2-3, nadat het de heenwedstrijd in Camp Nou al had gewonnen met 1-0. Alle vijf de goals vielen in de eerste helft.

vml

De wedstrijd begon wervelend met al in de eerste minuut een doelpunt van Fernando Torres. ‘El nino’ bracht het thuispubliek in extase door Masscherano uit te kappen en ter Steegen geen kans te laten 1-0. De eerste aanval van Barcelona nog geen tien minuten later was echter ook meteen raak: Neymar rondde knap een counter af na samenspel tussen het gouden trio Suarez-Messi-Neymar: 1-1.

Na een heuse schwalbe mocht Raúl García op het halfuur een strafschop nemen en die nam het cadeau met dank aan: 2-1.

Atletico vatte moed maar een own goal van Miranda (38’) en een tweede goal van Neymar (41’) nog voor rust zorgden voor heel wat frustraties. Zo kreeg Gabi rood in het tumult in de spelerstunnel bij het binnengaan aan de rust.

Met tien man nog drie keer scoren tegen Barcelona was van het goede teveel en in de tweede helft viel amper nog iets te beleven. Ook Arda Turan liep er gefrustreerd bij en wierp zelfs zijn schoen naar de lijnrechter. Hij kwam er vanaf met geel:

Mario Suárez pakte wel nog rood na een vuile schop op Messi maar gescoord werd er niet meer en zo bleef het 2-3 en mag Barcelona naar de halve finales.

Donderdag worden de overige kwarfinales afgewerkt:

Getafe - Villarreal (0-1)Athletic Bilbao - Malaga (0-0)Sevilla - Espanyol Barcelona (1-3)