© Dirk Vertommen

Samenlevingsopbouw wil kwetsbare kleuters meer kansen geven

Met het project ‘Schoolstart’ wil Samenlevingsopbouw ervoor zorgen dat ook kwetsbare kleuters op een goede manier aan hun schoolcarrière kunnen beginnen. Het project start in de wijk Tervuursesteenweg.

Marijn Sillis

Bijna 13 procent van de Belgische kinderen en jongeren leeft onder de armoedegrens. In Mechelen ligt dat aantal zelfs nog hoger, op 22,5 procent. Volgens de cijfers uit 2012 groeien dus zo’n 4426 Mechelse jongeren op in armoede. Volgens de ‘onderwijskansarmoede-indicator’ scoort Mechelen ook slechter dan het Vlaamse gemiddelde op ‘schoolse vertraging’ (het aantal jaren waarop een student afstudeert, red.).

Die schoolse vertraging komt vaker terug bij kinderen uit kwetsbare gezinnen. “Om daar iets aan te doen, hebben we het project Schoolstart opgezet”, zegt Stéphanie Vandenbossche van Samenlevingsopbouw. “Door vroege ondersteuning willen we de onderwijskansen van die kwetsbare kinderen verhogen. In eerste instantie focussen we op kinderen tussen 1 en 3 jaar en hun ouders, om te zorgen voor een kwalitatieve ‘kleuterparticipatie’.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER