© W&F

© W&F

thumbnail: null
thumbnail: null

Tiener krijgt zwembad in container als verjaardagscadeau

Voor haar achttiende verjaardag wilde Elien Jaspers uit Stabroek graag ‘iets origineels’ krijgen. Haar vader Eric (47) vond inspiratie in zijn eigen constructiebedrijf van containers en persinstallaties en bouwde een heuse zwembadcontainer.

Nicole Verstrepen

Eric Jaspers is zaakvoerder van het Kalmthoutse bedrijf Jaspers nv, een constructiebedrijf van containers en persinstallaties voor afval. Hij runt daarnaast het bedrijf Percon, dat containers en aanhangwagens verhuurt. “We maken standaardcontainers, maar we zijn ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van speciale containers, op maat van onze klanten, vaak voor specifieke behoeften. Zo kwam ik op het idee om een zwembadcontainer te bouwen. Ik kon daarvoor rekenen op mijn eigen team. Ze hebben verschillende ideeën aangebracht voor het ontwerp. In drie weken tijd was de container klaar. Iedereen heeft eraan meegewerkt”, vertelt Eric Jaspers.

Er werd vertrokken van een standaardcontainer. “Maar er moest extra veel aandacht naar de waterdichtheid gaan en de lassen werden extra fijn afgewerkt, zodat zeker niemand zich kan verwonden”, vertelt Eric nog.

Afgelopen dinsdag kreeg de zwembadcontainer in de spuitcabine een blauwe kleur en moest hij nog uitharden. Woensdag werd hij gemonteerd en per vrachtwagen naar de tuin van de familie Jaspers getransporteerd, om vervolgens te worden gevuld met water. Donderdagochtend kon vader Jaspers tot zijn tevredenheid vaststellen dat de zwembadcontainer volledig waterdicht is. De zwembadcontainer werd ook uitgerust met een zandfilter en een warmtepomp en twee trappen, een om in het water te geraken en een om er terug uit te geraken. Donderdagavond werd hij door Elien en haar vrienden ingezwommen. Nu zaterdag vindt het eigenlijke verjaardagsfeest plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer