Zware bosbrand in populaire streek in Andalusië: 400 toeristen geëvacueerd

© ap

In de Spaanse regio Andalusië zijn minstens 1.850 mensen geëvacueerd voor een grote brand in het natuurpark Doñana. Dat melden de autoriteiten. De brand brak zaterdagavond uit in de gemeente Moguer. Doñana is door de Unesco beschermd als werelderfgoed.

mrra

OPROEP. Bent u op dit moment op vakantie in de streek en getroffen door de bosbrand? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be

Onder hen zijn heel wat toeristen, want die streek in Andalusië is zeer populair als vakantiebestemming. Volgens de autoriteiten zijn er twee hotels en twee campings volledige ontruimd. De gasten worden momenteel opgevangen in sporthallen en hotels in de omgeving.

De brand ontstond nadat een bos met naaldbomen in de gemeente Moguer vuur vatte. Het onderzoek moet de precies oorzaak nog bevestigen, maar ze gaan er in deze fase van het onderzoek vanuit dat de brand is aangestoken, aangezien er geen sprake is geweest van een blikseminslag in de omgeving.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen