Psychiatrisch ziekenhuis in Zottegem geëvacueerd na brand

In het Oost-Vlaamse Zottegem is donderdagmorgen brand uitgebroken in een gebouw van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Franciscus. Dat werd vernomen bij de hulpdiensten. Een deel van de bewoners werd geëvacueerd.

jns

De brand brak uit rond 04.30 uur in het psychiatrisch centrum aan de Penitentenlaan in deelgemeente Velzeke. Over de precieze oorzaak is nog niets bekend, maar het vuur ontstond in de kamer van een patiënt. Een vijftigtal bewoners werd geëvacueerd en het medisch interventieplan was van kracht. De brand was snel onder controle en niemand raakte gewond.

De bewoners werden geëvacueerd naar de sporthal van het centrum, zegt burgemeester Jenne De Potter van Zottegem. ‘Het medisch interventieplan was van kracht en de evacuatie verliep vlot. Er was rookontwikkeling, maar de brand zelf bleek beperkt tot één kamer en was snel geblust. De toestand is onder controle en er zijn geen slachtoffers gevallen. De bewoners van blok A keren momenteel terug naar hun kamers. Alleen de patiënten op de gang waar de brand uitbrak, kunnen nog niet onmiddellijk terug naar hun kamer omdat er nog verlucht moet worden.’

Een branddeskundige zal de oorzaak van de brand onderzoeken. Mogelijk werd het vuur aangestoken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen