© kristin matthyssen

“Hij leefde toe naar de operatie”

Pater Jos Bastiaensen (78),

die drie weken geleden nog de dieren en tractoren in Pulderbos wijdde, is zaterdag overleden in het UZA. Hij verbleef er in afwachting

van een hartoperatie.

kma

Pater Jos Bastiaensen, afkomstig uit Zandhoven, was lange tijd missionaris in Japan. Hij was er zelfs een tijdje provinciaal. De laatste jaren was hij op rust in Missiehuis van Scheut in Schilde, maar hij bleef wel actief als meewerkend priester en deed nog geregeld eucharistievieringen op verschillende plaatsen.

Zo verzorgde hij drie weken geleden nog de dieren- en tractorenwijding in Pulderbos. Hij werd er zelfs even ten val gebracht door een nerveuze pony, maar dat staat volledig los van zijn overlijden nu.

“Pater Jos klaagde al enkele weken over pijn in de hartstreek”, vertelt een confrater in het Missiehuis van Scheut. “Hij sukkelde al jaren met zijn hart. Twee weken geleden werd hij opgenomen in het AZ Sint-Jozef in Malle, daarna verhuisde hij naar het UZA in Edegem waar hij deze week een hartoperatie zou ondergaan. Hij leefde toe naar die operatie, want hij was positief ingesteld.”

Jos Bastiaensen genoot veel aanzien in Japan en ontving nog geregeld Japanners. De uitvaart vindt zaterdag plaats in Zandhoven, daarna wordt hij bijgezet op de begraafplaats van de Scheutisten in Schilde.