Wordt gevel Brusselse Justitiepaleis met zeil afgedekt?

© BELGA

Senator en Brussels schepen Alain Courtois (MR) wil dat de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis met een zeil wordt afgedekt waarop de foto staat van het gebouw. Zo wil hij de stellingen die in 2005 rond het gebouw geplaatst werden voor de renovatiewerkzaamheden aan het oog onttrekken. Dat bericht La Capitale woensdag.

lbo

Het systeem werd al een keer toegepast bij de renovatiewerkzaamheden aan het gebouw op het Koningsplein waar nu het Magrittemuseum is ondergebracht. De kostprijs bedraagt een paar tienduizenden euro’s. De Brusselse schepen is momenteel aan het onderhandelen met privésponsors en wil het project afgerond hebben eind dit jaar.

De renovatiewerkzaamheden aan het Justitiepaleis op het Brusselse Poelaertplein, dat dateert uit 1866, begonnen in de jaren tachtig en zijn nog altijd aan de gang. De stellingen zijn inmiddels aan het roesten. Het Brussels gewest sleepte de Regie der Gebouwen - binnen het overheidsbestel afhankelijk van het federale niveau - voor de rechter om te eisen dat ze versterkt worden en dat er veiligheidsnetten worden geplaatst.