© Chris VAN ROMPAEY

Pallieter en Willem I achterna

Elke zondag vanaf 22 mei tot 16 oktober neemt een stadsgids u mee op sleeptouw door de stad. Toerisme Lier zorgde voor dit jaar voor twee nieuwe wandelingen.

Chris Van Rompaey

“We kennen in Lier al heel lang de traditie dat we tijdens de zomermaanden een aantal geleide wandelingen organiseren die traditioneel op zondag om 14u aanvatten. Het principe is eenvoudig: je komt en je wandelt mee. Vooraf inschrijven mag, maar moet dus niet. Omdat de toerist graag nieuwe dingen wil doen, ben ik zeer blij dat de stadsgidsen voor twee nieuwe zondagswandelingen zorgden”, zegt schepen van Toerisme Rik Verwaest (N-VA).

De eerste nieuwe wandeling is ‘Melk de dag, op stap met Pallieter’, op zondagen 22 mei en 21 augustus. Deze wandeling is gebaseerd op Pallieter, de roman die Felix Timmermans honderd jaar geleden schreef.

Tijdens de tweede nieuwe wandeling, ‘En toen kwam Willem’, komt u meer te weten over Willem I, de eerste en enige vorst van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Dat ontstond in 1815 en eindigde in 1830. Die vijftien jaar hadden op Lier een enorme impact. Aan deze wandeling kunt op zondagen 5 juni en 7 augustus deelnemen.

Er is nog een derde wandeling voor individuele toeristen, maar die vindt plaats op zaterdag 17 september om 22u: de Vollemaanwandeling. U wordt dan ondergedompeld in het donkere verleden van Lier.

Al deze wandelingen zijn door groepen ook op andere dagen te boeken.

Info: 03.8000.555, www.visitlier.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER