Direct naar artikelinhoud
Update

Bijna 300 vermisten na scheepsramp Zuid-Korea

Na de ondergang van een veerboot voor de kust van Zuid-Korea worden nog 293 mensen, voornamelijk jongeren vermist. Aanvankelijk werd gemeld dat ruim 100 mensen zoek waren, maar de kustwacht maakte korte tijd later bekend dat er veel meer vermisten zijn. Het schip is vrijwel geheel en ondersteboven in de golven verdwenen.

De veerboot, de Sewol, had 30 bemanningsleden en 429 passagiers aan boord, onder wie 325 scholieren, toen het in de morgen plotseling in moeilijkheden raakte en zonk, meldde persbureau Yonhap. Twee mensen, onder wie een lid van de bemanning, zijn omgekomen.

De kustwacht en marine zijn er wel in geslaagd erg snel een grote reddingsoperatie te beginnen voor de opvarenden van het zinkende schip. Dat kapseisde 2 uur nadat de bemanning had gemeld in moeilijkheden te verkeren. Eerst zeiden de autoriteiten dat 368 mensen waren gered, maar later meldde de kustwacht dat er helaas sprake was van een vergissing en dat er nog maar 164 mensen waren gered.

Uitstapje scholieren
Het schip was gisteravond vertrokken uit de westelijke havenstad Incheon en zou vandaag aankomen bij het eiland Jeju voor de zuidkust. De scholieren aan boord maakten met hun school een uitstapje van vier dagen naar het populaire eiland.

Over de oorzaak van de ramp is nog niets bekend. Een opvarende hoorde volgens de kustwacht een 'dreun', waarna het schip 'opeens begon te zinken'. De kans bestaat dat het schip op een rots is gelopen. Het voer op het moment van de ramp in wateren met veel eilandjes ten zuidwesten van Korea.

Bijna 300 vermisten na scheepsramp Zuid-Korea

Twitter bericht wordt geladen...

Bijna 300 vermisten na scheepsramp Zuid-Korea
Bijna 300 vermisten na scheepsramp Zuid-Korea
Het Zuid-Koreaanse schip Sewol had ruim 450 passagiers aan boord.