Direct naar artikelinhoud
Video

Superschurk Blofeld keert terug in nieuwe Bond-film

De aartsvijand van James Bond, superschurk Blofeld, keert terug in de nieuwe 007-film. Dat meldt Daily Mail vandaag. Het is voor de eerste maal in meer dan dertig jaar dat Blofeld in een Bond-film te zien is. De baas van misdaadsyndicaat Spectre maakte in zes officiële titels zijn opwachting. De laatste maal in For Your Eyes Only uit 1981.

Donald Henry Pleasence in 1967 als de schurk Ernst Stavro Blofeld in de film You Only Live Twice

007 gooide Blofeld in de legendarische proloog van de film met zijn rolstoel in een enorme schoorsteen op een oud industrieterrein. De megaschurk werd gekenmerkt door de witte kat die hij altijd bij zich droeg en de plastische chirurgie die hij doorlopend aan zijn gezicht liet doen om niet gepakt te worden. Het personage werd door talloze topacteurs gespeeld, zoals Donald Pleasence, Telly Savalas en Charles Gray.

De verwachting is dat ditmaal tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz de rol voor zijn rekening neemt.Blofeld ontbrak drie decennia in de reeks door een juridisch dispuut over de rechten om deze iconische schurk in de wereldberoemde serie te gebruiken. Dit mocht niet nadat een recalcitrante scenarist van de film Thunderball deze rechten juridisch had geclaimd. Dit geschil werd echter onlangs opgelost.

Er sijpelt steeds meer informatie naar buiten over de nieuwe Bondfilm, nummer 24 in de reeks. De film wordt komende winter opgenomen in onder meer Rome en Oostenrijk. Acteur Daniel Craig kruipt voor de vierde maal in de huid van de Britse spion. Ook regisseur Sam Mendes, die eerder megahit Skyfall maakte, doet weer mee aan de productie. De Nederlander Hoyte van Hoytema is als cameraman aan het project verbonden. Bond 24 moet in november 2015 in première gaan.

Christoph Waltz