Direct naar artikelinhoud

Schouten moet alleen Sablikova voor zich dulden

Marathonschaatsster Irene Schouten heeft vandaag bij het tweede wereldbekertoernooi in Seoul zilver veroverd op de massastart. De 22-jarige rijdster van Team New Balance won na zestien ronden de eindsprint van het verbrokkelde peloton.

Beeld afp

De Tsjechische Martina Sablikova pakte goud met een ruime voorsprong. De Canadese Ivanie Blondin, vorige week in Japan winnares op dit onderdeel, eindigde op de derde plaats.

Schouten was tijdens de eerste wereldbeker in Obihiro al goed voor brons op de massastart.

Rixt Meijer belandde zondag in Zuid-Korea op de vierde plaats. Ze liet zich in de beginfase van de wedstrijd veelvuldig van voren zien. De 32-jarige marathonschaatsster pakte in de tussenprints ook de nodige punten. Halverwege de race gingen Claudia Pechstein uit Duitsland en Sablikova er samen vandoor. Het ervaren duo breidde gestaag de voorsprong uit waarna de 27-jarige Tsjechische in de eindfase over de meeste inhoud bleek te beschikken.

Sablikova veroverde in Seoul haar 32e wereldbekerzege (individueel).