Direct naar artikelinhoud

Schilderingen ontdekt in Griekse graftombe

In Griekenland zijn schilderingen van het dagelijks leven ontdekt op pilaren in een rijkelijk versierde graftombe uit de 4e eeuw voor Christus. Dat zei de minister van Cultuur Kostas Tassoulas. Mogelijk werpen de beeltenissen van mensen, objecten en gereedschap nieuw licht op wie er begraven ligt in de tombe uit de tijd van Alexander de Grote (356 - 323 voor Christus).

De plaats in Amphipolis waar de graftombe is gevonden

Volgens de Griekse autoriteiten wijzen de overdadige versieringen in de tombe in het noordelijke Amphipolis op een machtige 'bewoner'. Er wordt gespeculeerd dat de eerste echtgenote, Roxane, van Alexander de Grote er begraven ligt, zijn moeder Olympias of een van zijn generaals. Volgens experts is het zeer onwaarschijnlijk dat de bevelhebber er zelf ligt.

Eerder deze maand is er een skelet gevonden op de site. Archeologen moesten zich in de overdadig versierde tombe een weg banen tussen onthoofde sfinxen om bij de bewoner te komen. Ook moesten ze een muur doorbreken en ontdekten ze een voorkamer met mozaïek. De botten van de bewoner zijn naar het laboratorium gestuurd voor onderzoek.