woensdag 26 juli 2017 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Deze oude staantribune wordt gesloopt en er komt een nieuw gebouw met tribune. Sven Dillen

Bezwaren van buren van tafel geveegd

Sporting Hasselt mag tribune bouwen

Hasselt

Voetbalclub Sporting Hasselt heeft een bouwvergunning op zak voor een nieuwe tribune, ondanks een reeks bezwaarschriften die de directe buren in de Alverbergstraat hadden ingediend. De buren beraden zich nog over een eventueel beroep. Sporting wil echter snel van start met de bouwwerken. “Nog komend seizoen willen we de nieuwe tribune en kleedkamers gaan gebruiken”, zegt voorzitter Bart Casters.

Tussen het hoofdterrein aan de Oude Kuringerbaan en de achterliggende jeugdvelden wil Sporting Hasselt een nieuw gebouw annex tribune optrekken. De buren zagen de tribune van bijna tien meter hoog echter liever niet in hun achtertuin verrijzen. “De stad heeft haar goedkeuring gegeven”, zegt buurtbewoner Georges Van Ranst. “Nu kunnen we nog in beroep, maar de ontgoocheling bij de buren zit diep. We moeten ons hierover nog beraden.”

Meteen na de zomer gaan de bouwwerken van start. We willen nu echt vooruit Bart CASTERS Voorzitter Sporting Hasselt

Recreatiegebied

Sportschepen Habib El Ouakili (sp.a) licht de beslissing toe. “De buren vrezen dat de nieuwe tribune en ruimere accommodatie extra supporters zullen meebrengen, maar dat zal niet het geval zijn. De accommodatie vervangt immers de bestaande staantribune die er momenteel bouwvallig bijligt, met een zittribune aan de zijde van het hoofdterrein en een bescheiden staantribune aan de jeugdvelden. De capaciteit van de tribune blijft dezelfde, namelijk 540 zitplaatsen. De buren vinden het daarnaast belangrijk dat de Heilig Hartwijk een rustige buurt blijft zonder geregelde geluidsoverlast. Nochtans liggen de voetbalterreinen al jaren op deze site en is de residentiële ontwikkeling er pas later gekomen. Ze wisten dus dat de achterliggende percelen ingekleurd waren als recreatiegebied. In het bezwaar worden de zitplaatsen ook opgeteld met de bezoekers van het cafetaria, maar dit is niet correct. Bovendien zal de accommodatie enkel in functie van het voetbal gebruikt mogen worden. Dit hebben we nog eens extra in de voorwaarden opgenomen worden.”

Diensttoegang

Tot slot was er ook nog de vrees voor extra parkeerdruk omdat er meer toeschouwers zouden komen. “Maar ook dat klopt niet want er zijn parkeermogelijkheden genoeg aan sporthal Alverberg, de parking Excelsior, de ventweg van de Singel enzomeer. Wat we wel hebben geschrapt in de vergunning, is het gebruik van de toegang langs de woning op de Alverbergstraat 20. Daarin volgen we de buren . In de voorwaarden zal opgenomen worden dat deze toegang enkel een diensttoegang is voor de catering.” 

September  

“Meteen na de zomer gaan de bouwwerken van start”, zegt Sporting-voorzitter Bart Casters. “We willen nu echt vooruit, ook al omdat we deze installaties echt nodig hebben voor de verdere uitbouw van onze club. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we de nieuwe tribune nog in het komende seizoen in gebruik nemen.” 

De buren van de Alverbergstraat moeten volgens de stad niet vrezen voor meer overlast. Het is nog niet duidelijk of zij alsnog in beroep gaan.Serge Minten

Om de bouw te financieren worden voetbalterreinen in Runkst verkocht. De waarde daarvan schat de stad tussen de 1,5 en 2 miljoen euro. Sporting krijgt van de stad de helft van dat bedrag. Het resterende saldo moet de club zelf ophoesten.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws