Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Bagelicious: een guilty pleasure in de lunchbox

In Amerika kende de bagel voor het eerst succes bij het grote publiek. Ondertussen kan je daar op elke straathoek een bagel kopen. Ook bij ons is het donutvormige broodje inmiddels zeer geliefd. Geen inspiratie? Hier alvast een tip.

Wat heb je nodig:
- 1 aubergine, in plakjes 
- 80 g bloem 
- 150 ml arachideolie 
- 250 g spek, in plakken 
- 4 eieren 
- 50 g boter 
- Gemengde sla 
- 3 el mayonaise 
- 1 sjalotje, gesnipperd 
- 1 el kappertjes 
- 4 sesam bagels 
- peper en zout   

Zo maak je het:
Stap 1: Haal de aubergineplakken door de bloem. 
Stap 2: Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. 
Stap 3: Smelt de helft van de boter in een pan en bak het spek krokant. Schep uit de pan. Verhit de rest van de boter en bak van de eieren spiegeleieren. Kruid met peper en zout. 
Stap 4: Maak een saus van de mayonaise, sjalot en kappertjes. 
Stap 5: Verwarm de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg elke bagel met wat gemengde sla, een lepel van de saus, een plakje aubergine, twee reepjes spek en een spiegelei. 

Tip: Ook lekker met wat gerastpe cheddar kaas over.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.


De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel