Belgische clubs kennen tegenstanders in FIBA Europe Cup basketbal

© WAS

Antwerp Giants, Limburg United en Bergen zitten rechtstreeks in de poulefase van de FIBA Europe Cup en kennen na de loting in München het programma en al één opponent.

Naast Oostende (Champions League) en Charleroi (voorronde Champions League, opvangnet FIBA Europe Cup) zijn met Limburg United, Antwerp Giants en Bergen komend seizoen nog drie Belgische ploegen Europees actief. Dit trio zit rechtstreeks in de groepsfase van de FIBA Europe Cup.

De loting in het Duitse München bracht voor de Limburgers in poule B het Franse Gravelines met Belgische Speler van het Jaar Quentin Serron en Wen Mukubu en de winnaar van het Hongaars duel Körmend-Sopron. De derde tegenstander is de verliezer uit het duel van de eerste voorronde van de Champions League Groningen (Nederland)-Tartu (Estland). Bergen zit in poule C en treft Bonn (Duitsland), de verliezer (eerste voorronde Champions League) van Porto (Portugal)-Juventus Utena (Litouwen) en de verliezer (tweede voorronde Champions League) van Charleroi-Kataja (Finland)-Södertälje (Zweden).

Antwerp Giants krijgt in poule D Nanterre (Frankrijk), de verliezer (eerste voorronde Champions League) van Benfica Lissabon-Varese (Italië) en de verliezer (tweede voorronde Champions League) Ludwigsburg (Duitsland)-Porto (Portugal)-Juventus Utena (Litouwen). Er zijn tien poules van vier en de eerste twee en de vier beste derdes zijn geplaatst voor de tweede ronde. De eerste ronde gaat door van 18 oktober tot 24 november.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen