© BELGA

Constanta-trainer Gheorghe Hagi: “Hoop dat mijn spelers genieten van match tegen AA Gent”

De 51-jarige Gheorghe Hagi, ook wel de “Maradona van de Karpaten” genoemd, hoopt om donderdag met zijn team Viitorul Constanta een mooie wedstrijd te spelen. Hij blikte net voor de training in de Ghelamco Arena vooruit op de eerste internationale match van zijn team, dat in de derde voorronde van de Europa League tegen AA Gent aantreedt.

“Donderdag debuteren we met deze club op het Europese toneel. Een hele mooie ervaring en beleving. Wij hebben enorm veel respect voor onze tegenstander, maar ook weer niet te veel”, verklaarde Hagi. “AA Gent is een club met heel veel ervaring. Een pak meer dan ons. Voor ons is het de eerste keer dat we in de Europa League spelen. Gent heeft er als landskampioen al een jaartje Champions League opzitten. Dat is andere koek. Maar we gaan ons hierdoor niet laten intimideren. We gaan ons eigen spel spelen. Vrij en vrank. Wij willen ons bewijzen. Viitorul Constanta is een aanvallend ingestelde ploeg en dat zal donderdagavond niet anders zijn. Ik hoop alvast op een mooie wedstrijd, want ook Gent speelt aanvallend. Twee offensieve ploegen die elkaar bekampen, dat kan enkel maar mooi zijn voor de toeschouwers. We spelen tweemaal tegen deze ex-landskampioen. In beide wedstrijden moeten mijn spelers alles geven. Dat is ook het mooie aan voetbal. In die sport zijn verrassingen nog mogelijk.”

Hagi schuwt de herinneringen aan zijn roemrijk verleden als speler. “Het verleden is geschiedenis. Ik ben hier als trainer van een jonge ploeg. Ik bouw nu samen met hen aan de toekomst. Ik geef mijn spelers mee dat ze in deze eerste Europese wedstrijd steeds zichzelf moeten blijven. De resultaten komen dan vanzelf. Het collectieve is belangrijk. Dit is een ideale gelegenheid om ervaring op een hoger niveau op te doen. Ik leg mijn spelers geen druk op en hoop dat ze veel plezier aan deze beide matchen zullen beleven.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer