Aanhouding Nederlandse oplichter van De Karmeliet bevestigd

De raadkamer in Hasselt heeft de aanhouding bevestigd van de 24-jarige Nederlander die de voorbije week in een Hasselts hotel opgepakt werd wegens grootschalige oplichting.

De zelfverklaarde vastgoedmagnaat had toegeslagen in Gent, Antwerpen en Brugge, onder meer in het driesterrenrestaurant De Karmeliet en bij een luxelimousineservice. Hij maakte de zelfstandigen wijs dat hij effectief betaald had voor de geleverde diensten, maar hij toonde enkel een screenshot van een vals betalingsbewijs.

De verdachte liet drie Vlaamse studenten een exclusieve nacht in een limousine meemaken. Hij kocht voor de drie en een van hun moeders nieuwe kleren. Dan nam hij hen mee naar de driesterrenzaak De Karmeliet. In Brussel huurde hij een wagen en regelde hij in een hotel een privé-escort.

De zelfstandigen werden in een paar dagen tijd voor enkele duizenden euro opgelicht. Dinsdag werd de man in een Hasselts hotel opgepakt, nadat een personeelslid hem herkend had. De onderzoeksrechter in Hasselt hield hem aan. Vandaag verscheen hij voor de raadkamer in Hasselt waar zijn aanhouding bevestigd werd.

Meest gelezen