Renovatie Brusselse Nieuwstraat opnieuw uitgesteld

De nieuwe deadline voor het begin van de werken aan de Nieuwstraat in Brussel ligt op maart 2017. Dat heeft Schepen van Erfgoed Geoffroy Coomans (MR) gezegd op de gemeenteraad in een antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Malika Abbad (Groen).
BELGA
De Nieuwstraat in Brussel (archieffoto).

In 2012 werden de plannen voor de renovatie van de Nieuwstraat bekendgemaakt na een architectuurwedstrijd. De herinrichting van de drukke winkelstraat werd een eerste keer gepland in augustus 2014, maar is sindsdien steeds op de lange baan geschoven.

"De laatste datum die vooruitgeschoven werd voor de renovatie was het voorjaar van 2016, maar ondertussen zijn we al zomer. Twee jaar na eerste aangekondigde deadline is er nog geen spoor van renovatiewerken", verduidelijkte gemeenteraadslid Abbad.

Schepen Coomans gaf de fouten toe. "Het klopt dat ik soms inderdaad te optimistisch was, maar we hebben ondertussen wel constructief gewerkt met de verschillende actoren en handelaars."

Ondertussen is er een overeenkomst tussen de Stad en Beliris over de werken, maar die brengen ook nieuwe vertragingen met zich mee. "We zijn niet helemaal meester over die vertragingen, want er zijn ook nog rioleringswerken aan de gang. Beliris heeft ons gezegd dat we in maart 2017 kunnen beginnen. We zitten er elke dag achter, zodat we die streefdatum halen", verzekerde Coomans.

Meest gelezen