Toch een toekomst voor kunsttriënnale Beaufort?

Krijgt de kunsttriënnale Beaufort een nieuwe editie in het voorjaar van 2018? Als het van de kustgemeenten en gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block (SP.A) afhangt wel. De Block moet tegen dit najaar een eerste ontwerp opstellen, dat vooral het budget onderzoekt. Dat is beslist op het overleg van de kustburgemeesters.

Nu de provincies cultuurbevoegdheden en de bijkomende centen vanaf 2018 moeten overdragen aan Vlaanderen, leek Beaufort een stille dood te zullen sterven. De kusttriënnale werd gecoördineerd door de provincie West-Vlaanderen, die ook een deel van het budget voor haar rekening nam, maar Vlaanderen leek niet geïnteresseerd om Beaufort voort te zetten.

Toch willen de kustgemeenten en de provincie het sterke merk graag behouden. Gedeputeerde voor Toerisme De Block kreeg de opdracht om te bekijken hoe dat mogelijk kan zijn. In het najaar wil hij een ontwerp presenteren. "Naar invulling maar ook naar budgettering. Misschien kan het budget via minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) terugkomen."

Beaufort zou verhuizen naar het voorjaar

De Block stelt zelf drie voorwaarden. "Het evenement moet kwaliteitsvol zijn, kustbreed gedragen worden en attractief zijn voor iedereen, zeg maar de democratisering van de kunst. De ambitie is er alvast."

Beaufort zou verhuizen naar het voorjaar omdat de kust in de zomermaanden sowieso al populair is. De kust probeert zich steeds meer te profileren als een vierseizoenenbestemming.

Meest gelezen