Direct naar artikelinhoud

Moslimexecutieve betuigt medeleven aan families en slachtoffers kerkgijzeling

Een foto van de vermoorde priester Jacques Hamel tussen neergelegde bloemen aan het stadhuis van Saint-Etienne-du-Rouvray.

De Belgische Moslimexecutieve (EMB) heeft woensdag haar medeleven betuigd aan de families en de slachtoffers van de terroristische aanslag in het Franse Saint-Étienne-du-Rouvray. Twee terroristen vermoordden er een priester in een kerk.

De Moslimexecutieve is "diep geraakt" door de gebeurtenissen in Frankrijk. "Helaas, de gruwel kent geen einde en het is met ontzetting dat we kennis hebben genomen van de omstandigheden van de moord op priester Jacques Hamel", zegt voorzitter Salah Echallaoui.

"Het EMB looft de moed en de waardigheid van de katholieke gemeenschap van Saint-Étienne-du-Rouvray, die ondanks de gruwel die ze ervaarde, geen gehoor geeft aan de haat en het geweld van haar belagers. Het EMB betuigt haar medeleven aan de families en aan de slachtoffers die gegrepen zijn door dit drama, en biedt haar troost en steun aan de gehele katholieke gemeenschap. Gedurende deze donkere dagen roept het EMB, nu meer dan ooit, op tot eenheid en solidariteit van alle leden binnen onze samenleving."