Is de schattige quokka het selfiediertje bij uitstek?

Kent u de quokka? Wellicht niet, maar het diertje is in Australië al een hele tijd de selfie-favoriet van toeristen. De immer goedlachse quokka gaat niet op de loop als hij mensen ziet, integendeel hij lijkt altijd bereid om te poseren voor de camera. Maar let toch maar op...

Lief, braaf en toch

  • Een quokka is een kleine soort kangoeroe die leeft in het zuidwesten van Australië. Het diertje werd twee jaar geleden al uitgeroepen tot het "gelukkigste dier ter wereld".
  • De quokka lacht constant maar dit heeft te maken met de vorm van hun kop: door hun wangen en grote ogen geven ze slechts de indruk te glimlachen.
  • Schijn bedriegt, de quokka kan ook wel lelijk uit de hoek komen. De mini-kangoeroe heeft scherpe klauwen en jaarlijkse belanden tientallen kinderen in het ziekenhuis met bijtwonden.
  • Quokka's hebben een sterk overlevingsinstinct. Wanneer ze achternagezeten worden door een roofdier, gooien vrouwtjes hun jong uit hun buidel. Het jong maakt dan bij de val een scherp geluid waardoor het roofdier afgeleid is. De moeder-quokka heeft dan de tijd om te vluchten.
  • Mannetjes vechten helemaal niet voor vrouwtjes, water of voedsel. Maar zullen wél "knokken" voor een slaapplaats.

Meest gelezen