© Margo Tilborghs

Peter Genyn is G-sporter van het jaar

Voor het dertiende jaar op rij verkoos de provincie Antwerpen de ‘Sportfiguur van het jaar’. Tijdens de grote sportshow in De Zuiderkroon in Antwerpen mocht Peter Genyn de prijs van G-sporter van het jaar in ontvangst nemen.

Margo Tilborghs

Voor Genyn was het al de tweede keer dat hij tot G-sporter van het jaar werd uitgeroepen. De rolstoelsprinter uit Kalmthout stapte pas in november vorig jaar over naar de atletiek. Desondanks wist hij op het EK zowel op de 100 als de 400 meter zilver te behalen. Peter Genyn gaat nu voor een medaille tijdens de Paralympics in Rio de Janeiro in 2016.

“De provincie Antwerpen wil iedereen duurzaam aan het sporten en bewegen krijgen en zich profileren als een sportieve provincie”, zei gedeputeerde voor sport Bruno Peeters. “Met onze jaarlijkse provinciale sporttrofeeën zetten we dit kracht bij.”

“Ik wil laten zien dat G-sport gewoon sporten is", zei atleet Peter Genyn (37). "G-sport staat voor sport voor personen met een handicap. Maar de ‘G’ staat ook voor gewoon, geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, gescoord maar vooral ook genieten. Sporten is mijn leven. Mijn handicap belemmerd mij niet. Er zijn ergere dingen in het leven. Er zijn altijd mensen die beter af zijn en mensen die slechter af zijn. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER