© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Coach Wickmayer reageert: ‘Belachelijke uitspraken van haar vader’

Volgens Michel Bouhoulle wilde zijn poulain Yanina Wickmayer (WTA-88) niet dat hij aanwezig was tijdens Wimbledon. Dat zegt de Waals-Brabantse coach donderdag in een reactie op de uithaal van papa Wickmayer na de nederlaag van zijn dochter in de eerste ronde tegen de Russin Elizaveta Kulichkova (WTA-109).

Wimbledon: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Marc Wickmayer verweet Bouhoulle een gebrek aan professionalisme. ‘Vind je het normaal dat een coach twee weken geniet van het zonnetje in Saint-Tropez, terwijl hij Yanina zou moeten voorbereiden? Ik begrijp niet dat hij er niet was tijdens de voorbereidingstoernooien in Nottingham en Birmingham’, haalde de vader van Wickmayer woensdag uit.

Bouhoulle doet de aantijgingen van de hand. Volgens de tenniscoach was het voorzien dat hij tussen 11 en 18 juni afwezig zou zijn. ‘Het was al van het begin van het jaar gepland dat ik niet met Yanina zou afzakken naar Nottingham en Birmingham. Zij was daarvan op de hoogte. Ik moest persoonlijke zaken regelen’, verklaarde hij. ‘Je moet weten dat ik niet enkel met Yanina bezig ben. Ik moet ook mijn tennisclub in Bercuit runnen. Jammer genoeg kan ik me niet in acht stukken kappen. Ik weet niet waarom ze niet wilde dat ik naar Wimbledon kwam. Dat moet je aan haar vragen.’

Twaalfde coach

Yanina Wickmayer verslond de afgelopen elf jaar twaalf verschillende coaches. Door deze nieuwe affaire lijkt ook dit huwelijk geen lang leven beschoren.

‘Het was voorzien om na Wimbledon de rest van het programma te overlopen. Maar na deze ongelukkige en belachelijke uitspraken weet ik niet wat er gaat gebeuren. Ik was sowieso van plan om wat gas terug te nemen, aangezien mijn vrouw binnenkort zal bevallen. We zullen wel zien’, aldus Bouhoulle. ‘In zo’n werksfeer gaan we zeker geen goede beslissingen nemen. Ik wil Yanina alleen maar zien slagen. Het is vervelend voor haar dat ze uitgeschakeld is op Wimbledon, toch zeker vervelender dan dat ze weet waar ik met mijn vrouw vertoef.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wimbledon