© JB

In restaurant ‘In de Root’ eet je nog zoals bij de bomma

Eind september opent het restaurant op-grootmoeders-wijze 'In de Root' de deuren op Noeveren, in hartje beschermd dorpsgezicht van dit steenbakkerijverleden van weleer. Het restaurant is authentiek ingericht...u waant zich anno 1930.

Jan Boey

Uitbaters zijn het koppel Gladys De Milde (43) en Jan Doms (47) die met 'In de Root' een droom waarmaken met hulp van Gladys zoon Jasser. Jan is al vele jaren gepassioneerd door koken. U kan er zich verwachten aan dagverse producten rechtstreeks van bij de (kleine) zelfstandigen in Boom, een eerlijke keuken op grootmoeders wijze tot de vers gemaakte fond's die op de stoof een nachtje pruttelden alvorens ze worden ingekookt.

In Noeveren 271 is de tijd bewust blijven stilstaan. "We wilden dit pand dat dateert van 1909 in al zijn glorie behouden of we hebben minstens stevig de moeite gedaan om het zo authentiek mogelijk te restaureren", vertelt het koppel enthousiast. Daarop volgt een opsomming van al dat fraais waar aan elk onderdeeltje een leuk verhaal wordt opgehangen. Ze hebben in het restaurant een dertigtal plaatsen en op het terras is er plaats voor een 15-tal mensen. Dat het restaurant 'In de Root' zal heten is niet toevallig, een 'root' is in het Booms een rij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER