Hij klaagde onlangs nog over inbraken en plat gestoken banden, nu is kasteelbewoner dood teruggevonden in tuin

© rr

Jeroen V. (39), de bewoner van een kasteel in Sint-Amandsberg, is gisteren dood teruggevonden in zijn tuin. Hij klaagde onlangs nog over inbraken en plat gestoken autobanden.

sln

Het kasteel uit 1923 met oranjerie is (deels) eigendom van Jan Coene, de gevallen topman van Picanol. Hij zou Jeroen V., die voor een van zijn bedrijven werkte, de toelating hebben gegeven daar langs de Antwerpse Steenweg te wonen om zo krakers buiten te houden. De familie van Coene werd gisteren gecontacteerd door de politie, maar wist naar eigen zeggen niet wat er precies is gebeurd.

V. vertelde onlangs in zijn stamcafé dat er de laatste tijd geregeld werd ingebroken in het kasteel en dat de banden van zijn auto werden plat gestoken. In diezelfde zaak bazuinde hij trouwens rond dat het kasteel van hem was. “Hij zei dat hij het had kunnen kopen met geld dat hij had verdiend als lijfwacht van een koning of een belangrijke minister”, ­vertelt een stamgast. Aan passanten vertelde hij dat hij al vier jaar in het kasteel woonde, terwijl dat in werkelijkheid slechts een maand of zeven zou zijn.

Of zijn grootspraak gangsters naar het kasteel lokte en dat die hem om het leven brachten, is nog onduidelijk. Wanneer de poort toe is, is het kasteel alleen bereikbaar voor wie over het hek klimt. Naast het kasteel ligt een park dat voor iedereen ­toegankelijk is.

Het parket wilde gisteren alleen spreken over een ­verdacht overlijden. “In het belang van het onderzoek geven we geen verdere informatie”, zegt het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen