Direct naar artikelinhoud

Herbeleef hoe Standard Raman binnenhaalde en Oulare naar Essevee trok

Herbeleef hoe Standard Raman binnenhaalde en Oulare naar Essevee trok

Het transfergeweld is weer in alle hevigheid losgebarsten. Alle clubs willen zich versterken om met een uitgekiende selectie aan de start te verschijnen van het nieuwe voetbaljaar. Ook vandaag krijgt u opnieuw een flinke dosis 'TransferTalk', de rubriek waarin we al het nieuws volgen, van geruchten tot concrete deals. En alles daar tussenin.

Ajax-spits Arek Milik naar Napels voor keuring

De Poolse international Arek Milik wordt wellicht een ploegmaat van Rode Duivel Dries Mertens bij Napels. De 22-jarige spits ondergaat morgen een medische keuring. Dat bevestigde Marc Overmars, technisch directeur van Ajax deze avond aan Voetbal International.

Milik zou morgen eigenlijk met Jong Ajax een oefenwedstrijd spelen. Hij is pas net terug van vakantie na zijn inspanningen voor Polen op het EK. Daarom ontbrak hij gisteren ook nog tijdens het duel van zijn club tegen PAOK Saloniki (1-1) in de derde voorronde van de Champions League. Milik heeft van Ajax toestemming gekregen om naar Napels te reizen.

Zo lijkt niets meer een transfer van Milik in de weg te staan. Ajax zou ruim 30 miljoen euro ontvangen voor de spits, die in 2015 voor nog geen 3 miljoen euro overkwam van Bayer Leverkusen, nadat hij eerst een seizoen gehuurd werd van die Duitse club.

Napoli zit goed bij kas na het vertrek van topschutter Gonzalo Higuain naar Juventus. De kampioen van Italië betaalde ruim 90 miljoen euro voor de Argentijn.

Arek Milik.

Ivica Olic maakt overstap naar 1860 München

Ivica Olic keert terug naar München. De Kroaat, die van 2009 tot 2012 de kleuren verdedigde van Bayern München, ondertekende een contract voor één jaar bij stadsgenoot en tweedeklasser 1860 München.

De 36-jarige Ivica Olic was vorig seizoen actief bij Bundesliga-club Hamburg. Daar keerde hij in januar 2015 terug, na een eerste periode tussen 2006 en 2009. Toen verliet hij de club voor een avontuur van drie seizoenen bij Bayern München. Daarna speelde hij nog tweeënhalf seizoen voor Wolfsburg.

Olic zwaaide begin maart af bij de nationale ploeg van Kroatië. In 104 wedstrijden scoorde hij twintig doelpunten voor zijn land. Hij was met de nationale ploeg actief op vijf eindtoernooien: de WK's 2002, 2006, 2014 en de EK's 2004, 2008.

Ivica Olic maakt overstap naar 1860 München

Oulare nu ook officieel van Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft de huurdeal van Obbi Oulare (20) afgerond. Essevee krijgt de spits voor één seizoen ter beschikking van de Engelse eersteklasser Watford FC. Oulare kon zich in Engeland nooit doorzetten, maar ziet in Francky Dury de ideale man om hem te herlanceren. Vandaag zijn alle handtekeningen gezet.

Mbenza naar Standard

De transferhonger van Standard geraakt niet gestild. Vandaag geraakten de Rouches rond met de 20-jarige Isaac Mbenza. De Belgische aanvaller komt over van Valenciennes, waar hij het voorbije seizoen 35 keer in actie in de Ligue 2. Daarin was Mbenza goed voor zes goals en drie assists. Hij tekent een contract voor vier jaar op Sclessin.

Twitter bericht wordt geladen...

Mascherano tot 2019 bij Barça

Nog nieuws van FC Barcelona: Javier Mascherano heeft zijn contract bij de Spaanse landskampioen met één seizoen verlengd. De centrale verdediger ligt nu tot medio 2019 onder contract in Nou Camp. Mascherano (32) kwam in 2010 over van Liverpool. Met Barça won hij onder meer vier landstitels en twee keer de Champions League. Achterin is hij uitgegroeid tot één van de sterkhouders bij de Catalanen.

Mascherano tot 2019 bij Barça

André Gomes heeft een contract voor vijf seizoenen ondertekend bij FC Barcelona. Tussen Barça en zijn vorige club Valencia was er al sinds vorige week een akkoord omtrent de vraagprijs voor de Portugese middenvelder. De Catalanen zouden 50 miljoen euro op tafel gelegd hebben om Gomes los te weken. De 22-jarige Gomes, die Portugal eerder deze maand mee aan de Europese titel hielp, speelde sinds 2014 voor Valencia en had nog een contract tot 2020. Hij is al de vierde zomertransfer van FC Barcelona. Eerder deze transferperiode tastte de club al in de geldbuidel om de Franse verdedigers Samuel Umtiti (Lyon) en Lucas Digne (PSG) en de Spaanse middenvelder Denis Suárez (Villarreal) aan te trekken.

Mascherano tot 2019 bij Barça

Nieuwe ploegmaat voor Spurs-Belgen

Rode Duivels Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nacer Chadli en Moussa Dembélé krijgen er een nieuwe ploegmaat bij. De 21-jarige winger Georges-Kevin Nkoudou komt over van het Franse Olympique Marseille waar hij vorig jaar nog samenspeelde met Michy Batshuayi (die intussen naar Chelsea verkaste), dat meldt Sky Sports. Met de transfer zou een bedrag van ongeveer 13 miljoen euro gemoeid zijn.

Nieuwe ploegmaat voor Spurs-Belgen
Nieuwe ploegmaat voor Spurs-Belgen

City steekt tandje bij

Manchester City wil duidelijk nog een slag slaan op de transfermarkt. Volgens het Engelse Sky Sports zijn de Citizens in gesprek met Leroy Sane, Gabriel Jesus en Marlos Moreno. Schalke-middenvelder Sane (20), die vorig seizoen acht keer scoorde en ook nog eens zes assists uitdeelde, zou wel meer dan 45 miljoen euro moeten kosten.

De kans dat de Braziliaan Jesus (Palmeiras) - die deel uitmaakt van de nationale selectie voor Rio - en de Colombiaan Moreno (Atletico Nacional) komen, zijn een stukje kleiner omdat werkvergunningen mogelijk roet in het eten gooien.

Leroy Sane

"Gent wil Colombiaan Pérez"

Volgens lokale media toont AA Gent belangstelling voor Sebastián Pérez. De 23-jarige Colombiaan speelt voor Atlético Nacional en is meervoudig A-international. Pérez, een defensieve middenvelder, is gecharmeerd door AA Gent. "Die club kwam me meermaals scouten", klinkt het in Colombia. "Ik zag ze in de Champions League aan het werk: indrukwekkend. Sowieso zou een overstap naar Europa fantastisch zijn, meer er tonen meerdere teams interesse." Mocht Pérez effectief naar België komen, dan zou hij mogelijk Sven Kums kunnen vervangen bij de Buffalo's. De Gouden Schoen aast nog steeds op een transfer.

"Gent wil Colombiaan Pérez"

Kums binnenkort ploegmaat van Mertens?

Nu de saga met Gonzalo Higuain eindelijk over is, kan Napoli zich stilaan focussen op inkomende transfers. Sven Kums staat nog altijd op de radar en zou in een stroomversnelling kunnen komen als Valdifiori besluit om te vertrekken. Volgens GianlucaDiMmarzio.com onderneemt de Serie A-club momenteel concrete stappen om Kums naar Napels te brengen.

Kums binnenkort ploegmaat van Mertens?

Voorzitter Steaua leurt met Stanciu

"Na de Champions League-kwalificatiewedstrijden zal ik met Anderlecht praten over Stanciu." Becali, de gekke voorzitter van Steaua Boekarest, linkt de aanvallende middenvelder in de Roemeense pers aan paars-wit. Eerder nam Anderlecht al Chipciu over van Steaua. Becali wil vooral de prijs voor zijn 23-jarige smaakmaker de hoogte in duwen. Steaua wil zes miljoen. Een bedrag dat nog kan stijgen na de belangrijke goal die Stanciu gisteren maakte tegen Sparta Praag (1-1).

Voorzitter Steaua leurt met Stanciu

Linksback Boilesen van Ajax in beeld bij Genk

Racing Genk hoopt zich op de linksachter te versterken met de Deen Nicolai Boilesen (24). Die zit zonder club nadat zijn contract bij Ajax vorig seizoen afliep. Boilesen was 18 toen hij in 2010 van Brøndby naar Ajax trok, maar zat bij de Amsterdammers sinds vorig jaar op een zijspoor. Geplaagd door spierblessures speelde hij er in zes seizoenen maar 72 keer. In het seizoen 2014-2015 droeg hij wel een paar keer de aanvoerdersband. Omdat hij bij het begin van vorig seizoen een contractverlenging weigerde, werd hij opzijgeschoven. Zijn laatste officiële wedstrijd speelde hij op 17 mei 2015. Boilesen was ook 15 keer Deens international. Bij Genk zal hij de strijd moeten aangaan met Jere Uronen. Genk staat ook dicht bij een overeenkomst met Vladislav Khomutov, een 18-jarige Oekraïense middenvelder van Olimpik Donetsk, die een tijdje terug op proef was in Genk.

Linksback Boilesen van Ajax in beeld bij Genk

Opening voor transfer van Gigot

Als KV Kortrijk de centrale verdedigers Dario Zuparic en Anthony Briançon kan halen, dan staat de deur voor een transfer van Samuel Gigot naar AA Gent toch nog op een grote kier.Gisteren onderhandelden de managers van Dario Zuparic (24) in het Guldensporenstadion over de huur van de Kroaat bij het Italiaanse Pescara. Daar speelde hij de voorbije drie jaar vrijwel alle wedstrijden in de Serie B. Tegelijk is KV Kortrijk bezig met de talentrijke jonge Fransman Anthony Briançon (21), die bij Olympique Nîmes naast Benoît Poulain in het hart van de defensie stond.

Tot gisteravond herhaalde voorzitter Joseph Allijns dat de overgang van Gigot naar AA Gent onbespreekbaar is, maar indien de club beide transfers kan realiseren, opent het toch perspectieven voor de Buffalo's aan de vooravond van het onderlinge competitieduel in Kortrijk.Intussen blijft de verhuis van Hannes Van Der Bruggen richting Kortrijk een mogelijkheid, al had KVK hem vooral op het oog voor het geval Gertjan De Mets de club zou verlaten. Die hervatte na zijn knieblessure op het einde van het seizoen evenwel pas gisteren de individuele veldtraining en tot hiertoe bood nog niemand zich aan.

Opening voor transfer van Gigot

Villarreal werft Braziliaanse spits Pato aan

De Braziliaan Alexandre Pato verlaat Corinthians voor het Spaanse Villarreal. Dat meldde de Braziliaanse club. Villarreal heeft de transfeer nog niet bevestigd. Volgens Spaanse media zal de 26-jarige spits een contract voor vier seizoenen tekenen bij de nummer vier uit de afgelopen Primera Division. Naar verluidt betaalt Villarreal 3 miljoen euro voor de transfer. Daarvoor krijgt het zestig procent van de rechten in handen, de andere veertig heeft Pato zelf in zijn bezit. In 2013 legde Corinthians nog vijftien miljoen euro op tafel om Pato van AC Milaan over te nemen.

Pato deed in 2007 als 17-jarig wonderkind zijn intrede bij Milan. Van 2007 tot 2013 scoorde hij in 150 wedstrijden 63 doelpunten voor de Italiaanse topclub, maar de laatste twee seizoenen in Italië werd hij door veel blessureleed geplaagd. Bij Corinthians kon hij niet opnieuw met het succes aanknopen. Van februari 2014 tot december 2015 werd hij aan Sao Paulo uitgeleend en scoorde hij in 59 wedstrijden 24 keer. In januari van dit jaar volgde een uitleenbeurt aan Chelsea, waar hij van trainer Guus Hiddink slechts twee keer in actie mocht komen (één goal).  Voor Brazilië speelde Pato 27 interlands (10 goals). Zijn laatste optreden voor de Seleçao dateert wel al van oktober 2013.

Villarreal werft Braziliaanse spits Pato aan