© HBVL

Celstraffen voor schatrijke wietfamilie

De rechtbank sprak dinsdag forse straffen uit voor een steenrijke familie die in de Antwerpse binnenstad vier wietplantages uitbaatte. Vader Albertus (73) kreeg zes jaar cel, de rest van zijn kroost vier jaar cel.

JBS

Alle vier de leden van de steenrijke drugsfamilie H. uit Antwerpen zitten sinds gisteren terug achter tralies. Tot hun grootste verbazing werden Pauline v.B. (51) en zoonlief Jamy H. (28) in de boeien geslagen, toen ze naar hun vonnis kwamen luisteren. Vader Albertus H. (73) en zoon Dominic H. (21) waren al aangehouden.

Het was de syndicus van een appartementsgebouw die op 20 november 2015 de politie verwittigde, omdat hij vermoedde dat er op de achtste verdieping een cannabisplantage was ondergebracht. Het bewuste appartement werd gehuurd door Albertus en Pauline. Bij een huiszoeking werden 111 cannabisplanten aangetroffen. Het viel de speurders op dat het appartement heel luxueus was ingericht. Er lagen bovendien huurcontracten voor nog drie appartementen in hetzelfde gebouw iets verderop in Antwerpen. Ook daar stonden 265, 247 en 265 planten.

De beklaagden leefden in weelde: ze verbleven in luxueuze appartementen en hadden tussen 2009 en 2015 voor bijna 342.000 euro aan luxewagens gehuurd. Ze ontkenden evenwel dat ze hun vermogen met het telen van cannabis vergaard hadden.

Albertus vertelde de rechtbank dat hij veertig jaar geleden zijn computerbedrijf verkocht had voor 26 miljoen euro en dat hij de gelden goed belegd had. Desalniettemin was hij een bende geld verschuldigd en werd hij gedwongen om cannabis te kweken.

De rechtbank vond zijn verhaal totaal ongeloofwaardig, net zoals de bewering van Pauline en haar zonen dat ze niet op de hoogte waren van de plantages, ook al werden hun DNA- en vingersporen er teruggevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer