© evdw

Spraakverwarring over parkeerverbod

Vanaf maandag is het verboden om aan een kant van de Dorpsstraat, Hoogeind en Laageind te parkeren. Daarom staan er nu al verbodstekens. De gemeente reageert verbaasd. De politie bevestigt dat alles reglementair is.

Erik Vandewalle

Aan de kant van het gemeentehuis laten verbodstekens weten dat het vanaf maandag 27 maart tot 17 april verboden is te parkeren. Bewoners van de N111 en de klanten van de vele winkels reageerden verbaasd, want niemand was hiervan op de hoogte gebracht. Bij de gemeente wordt ook verbaasd gereageerd. Gemeentelijke communicatieambtenaar Chris van der Maat : “Er zijn inderdaad werken gepland, maar volgens de informatie waarover wij beschikken is er helemaal geen sprake van een parkeerverbod en mogen die borden er niet staan. Ook de uurregeling die op de borden staat, klopt niet met onze informatie, want er mag alleen gewerkt worden tussen 9 en 15u en niet op woensdagnamiddag. Waarom er dan op de borden staat dat het verbod geldt tussen 7u en 17u is een vraag die ook wij niet kunnen beantwoorden.”

In de aangeduide periode zijn er wel degelijk werken gepland. Proximus gaat er hoogte van de huisnummers 84-79 een dwarsboring onder de rijweg uitvoeren. Ook de rioleringen in de Dorpsstraat worden geïnspecteerd en gereinigd. Navraag bij de politie levert een meer genuanceerd verhaal op. Commissaris verkeersdienst Tom De Gent : “Er wordt in die periode inderdaad gewerkt en daarom staan er ook die verbodstekens. Omdat het om een mobiele werkplaats gaat, worden er werflichten gebruikt zodat het verkeer afwisselend door kan. Die werflichten staan op non-actief tijdens de spits, dan blijven de vaste verkeerslichten hun werk doen. Alhoewel er slechts mag gewerkt worden tussen 9u en 15u, geldt het parkeerverbod wel degelijk vanaf 7u tot 17u. De aannemer moet immers de kans krijgen om materiaal ter plaatse te brengen. Op woensdagnamiddag mag er niet worden gewerkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER