Jordan Remacle bij OHL © Photo News

Antwerp legt Jordan Remacle voor drie jaar vast

Jordan Remacle heeft zijn krabbel gezet onder zijn contract op de Bosuil. De 29-jarige flankaanvaller tekende voor drie jaar bij de tweedeklasser.

StDr

Antwerpbaas Patrick Decuyper heeft eindelijk de grote vis beet waarnaar hij al even aan het hengelen was: Jordan Remacle, die werd weggehaald bij het in geldnood verkerende OHL, komt zoals al enkele weken in de lucht hing naar de Bosuil.

De ervaren Luikse flankaanvaller tekende een contract voor drie jaar zonder optie in Deurne-Noord en pikt normaliter morgenochtend aan bij de groep. Of Remacle, die naar eigen zeggen topfit is, zaterdag ook in actie zal komen op het veld van Brasschaat, blijft nog even afwachten.

Jordan Remacle ruilt OH Leuven voor Antwerp

© Photo News

Jordan Remacle verhuist dan toch naar de Bosuil. De 29-jarige aanvaller van OH Leuven tekent donderdag een contract bij de Great Old. Dat heeft uw redactie vernomen.

Ook het Poolse Legia Warschau, Lokeren en STVV toonden interesse, maar uiteindelijk is het dus Antwerp dat aan het langste eind trekt.

Antwerp strikt aanvaller Remacle: “Great Old is een mythische club”

© Photo News

Antwerp heeft zich verzekerd van de diensten van Jordan Remacle. De flankaanvaller komt over van reeksgenoot OH Leuven en tekent vanmiddag zijn contract op de Bosuil. Na Stephen Buyl, Mickael Lallemand, Michiel Jaeken en Jordy Verstraeten is Remacle al de vijfde transfer voor Antwerp deze zomer. “Antwerp wil slechts een ding: naar eerste klasse gaan”, beseft Jordan Remacle.

“Ik heb puur mijn gevoel en mijn hart gevolgd”, zegt Remacle. “Ik ben bijna dertig, dus ik wil echt nog iets winnen. Antwerp is voor mij een buitengewone, ja zelfs mythische club. Alleen al de supporters behoren tot de beste van België. Ik wil geschiedenis schrijven op de Bosuil en ik weet dat het er te gek wordt als we straks kampioen kunnen spelen. Ik weet waarover ik spreek, want ik werd op de Bosuil al eens kampioen met OHL”, weet Remacle, die wat graag de typische Deurnese druk tegemoet trekt.

“Ik heb de ervaring om er mee om te kunnen”, zegt de Luikenaar. “De ploeg miste dat tikje stressbestendigheid vorig seizoen, toen ze kampioen hadden moeten spelen. Nu kom ik helpen om Antwerp naar eerste te loodsen, dat is het enige doel. Excuses zijn er zeker niet meer. En de zin is enorm groot.”

Ook gesprekken met Tuur Dierckx

Antwerp heeft ook met Tuur Dierckx gepraat. De 21-jarige aanvaller van Club Brugge wil zijn in 2017 aflopende contract voorlopig niet verlengen en vertrekt wellicht bij blauw-zwart. Antwerp had vorige week een gesprek met Dierckx en diens ouders. Maar het is niet duidelijk of zijn komst met het aantrekken van eenzelfde type als Jordan Remacle nog prioriteit is.

Lees meer in Gazet van Antwerpen