© Photo News

Federale politie waarschuwt Rode Duivel-fans: hou hier rekening mee als je naar Rijsel afzakt

Morgen vindt de kwartfinale van het EK voetbal plaats voor onze Rode Duivels. Omdat Rijsel vlakbij de Belgische grens ligt, zijn heel wat voetbalfans van plan naar het Franse stadje af te zakken, maar dat is niet zonder het nodige gevaar, zo waarschuwt de federale politie.

mige

“De voetbalmatch zelf is volledig uitverkocht. Het openbaar verkopen van toegangstickets is strafbaar en de peperdure kaarten die op straat aangeboden worden, zouden wel eens vals kunnen zijn”, steekt de federale politie van wal.

Fanzone

“De fanzone is voorzien op 20.000 personen. Eens dit aantal bereikt is, wordt de zone afgesloten. De stad verwacht het meervoud van fans, dus zullen er wellicht heel wat supporters teleurgesteld rechtsomkeer moeten maken. Indien je niet het risico wil lopen om doelloos rond te dwalen in Rijsel, en misschien de match wel helemaal te missen, is het raadzaam om feest te vieren op de talloze leuke pleinen met groot scherm in België.”

Gedeeltelijk verbod op alcohol

Ook rond het alcoholtransport zijn er enkele regels: De Franse overheid verbiedt momenteel het transport en bezit van alcoholische dranken op de openbare weg, net als het bij zich hebben van pyrotechnische middelen zoals bengaals vuur, rookpotten, knallers etc. Ze organiseren hiervoor specifieke controles aan de grens. In Rijsel is op de openbare weg drinken of verkopen van alcohol die bedoeld is om mee te nemen eveneens verboden.

Wegenwerken

“Voor de supporters die de verplaatsing naar Rijsel maken, raden we af om na de match de A27/E42 naar Doornik te nemen. Werken ter hoogte van Lamain hinderen sterk het verkeer. Beter is om de A23 naar Valenciennes te nemen en nadien de A2/E19 naar Bergen of de A22/E17 naar Kortrijk”, besluit de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER EK 2016 Frankrijk