VIDEO. Vlaamse studenten stellen elektrische racewagen voor

Deze zomer neemt een groep Vlaamse studenten, als enig Belgisch team, deel aan de wereldwijde Formula Student-competities, een wedstrijd voor elektrische racewagens. Vanochtend stelden de 37 studenten hun Umicore Isaac voor op een basketbalveldje in Sint-Katelijne-Waver.

kls

De Umicore Isaac is bliksemsnel - van nul naar honderd kilometer per uur in 2,7 seconden. De wagen doet het zoemend, niet brullend. Chassis, elektromotoren, batterijpack: een 37-koppige groep ingenieursstudenten van de Thomas More-hogeschool en de KU Leuven knutselde het allemaal zelf in elkaar, binnen een postgraduaat ‘Innoverend ondernemen voor Ingenieurs’. ‘En dat op 9 maanden tijd’, zegt groepsleider Andreas Wauters (26).

De ‘Formula Student’-competities waar het team aan zal deelnemen vinden plaats op de circuits van Silverstone (VK), de Hockenheimring (Duitsland) en het Circuit de Barcelona (Spanje). Daar wordt hun wagen beoordeeld door een jury van topingenieurs en moeten ze allerlei tests uitvoeren, waaronder een race van 22 kilometer lang.