© ema

Buurtbewoners wachten 16 jaar op veilig fietspad naar Nederland

Het vrijliggend fietspad langs de N119 van Baarle-Hertog naar Weelde-Station, dat vandaag stopt aan de grenspaal, wordt eindelijk doorgetrokken. De buurtbewoners hebben er 16 jaar op gewacht. Op 3 april starten de werken.

Eddy Meulemans

Als u vanuit Nederland via de N119 naar België fietst, voelt u aan uw broekspijpen waar u de grens oversteekt: daar waar het vrijliggend fietspad plots ophoudt en de auto’s en vrachtwagens ineens rakelings langs uw benen scheren. Op de Bredaseweg in het Ravelse kerkdorp Weelde-Station moeten de zwakke weggebruikers het stellen met een smal fietsstrookje pal naast de rijweg. Hun enige bescherming is een verfstreep op het asfalt.

Nochtans werden de subsidies voor de aanleg van een volwaardig rijwielpad langs de Bredaseweg al in 2001 goedgekeurd, door toenmalig Vlaams minister van Openbare Werken Steve Stevaert (sp.a). Vandaag, liefst zestien jaar later, wordt de cheque van wijlen minister Stevaert eindelijk verzilverd. “Aannemer Ambaro start op 3 april met de werken. Nog voor de start van de zomervakantie wil ik met mijn fiets over het nieuwe fietspad rijden”, zegt schepen van Mobiliteit Patrick Van den Borne (CD&V) van Ravels.

Ook buurtbewoner Frits Van Loon (77) is opgelucht. “Want het is hier echt wel levensgevaarlijk voor fietsers”, zegt de voormalige cafébaas uit Baarle-Hertog, die al meer dan twintig jaar aan de Bredaseweg woont.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER