© Bart Roggeman

Oud café wordt buurtparking

Om de parkeerproblemen in Hemiksem zuid te verlichten, koopt de gemeente een voormalig café op de Sint-Bernardsesteenweg aan. Er is plaats voor minimaal twintig parkeerplaatsen.

Bart Roggeman

De aankoop betreft het voormalige café-hotel aan de Sint-Bernardsesteenweg 40 en een naastgelegen, reeds lang braakliggend perceel grond, met een kostprijs van 175.000 euro voor de woning en 32.500 euro voor de naastliggende gronden. Na de sloop van het pand komt er een parking in betonklinkers.

“Samen met de reeds aangelegde parkeerplaatsen in de Molendreef, de Heuvelstraat aan de ingang van het park Saunierlei, de Nijverheidsstraat, de Bosstraat en aan het station moet dit de parkeerdruk in Hemiksem zuid helpen oplossen. Aan het station komen er bovendien nog eens zestig extra plaatsen bij”, verduidelijkt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V).

Ook op andere plaatsen plant de gemeente nog extra parkeergelegenheid. “In de verkaveling Schelleakker is opgenomen dat er 35 extra openbare parkeerplaatsen moeten komen. En met het oog op de komst van de waterbus wordt in de Callebeekstraat eveneens een aantal bijkomende parkeerplaatsen gerealiseerd”, zegt de burgemeester.

"Op de tijdelijke parking in de Bosstraat wordt een laag cementgebonden steenslag aangebracht om vastrijden te vermijden", repliceert hij op een vraag van gemeenteraadslid Cliff Mostien (Onafhankelijk).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER