Drie kandidaten voor organisatie WK atletiek 2019

© Belga

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft dinsdagavond bekendgemaakt welke steden kandidaat zijn om het wereldkampioenschap in 2019 te organiseren. Het gaat om het Qatarese Doha, het Spaanse Barcelona en het Amerikaanse Eugene.

mio

Het bestuur van de IAAF zal de organisatie van de wereldkampioenschappen van 2019 toewijzen tijdens haar volgende bijeenkomst, in november in het Franse Monaco. ‘Vooraleer we samenkomen zullen de kandidaten gedetailleerde dossiers moeten indienen voor hun kandidatuur’, meldt de organisatie.

Het WK atletiek van 2019 wordt de zeventiende editie. In 2017 gaat het evenement door in Londen en in 2015 wordt het georganiseerd in Peking.

‘We zijn erg blij dat vijf van de zes continenten meedingen naar de organisatie van een van onze evenementen’, klinkt het bij het IAAF, dat dinsdag vergaderde in het Senegalese Dakar.

Continental Cup 2018

Ook de kandidaten voor de IAAF Continental Cup 2018 werden immers bekendgemaakt. Het gaat om het Tsjechische Ostrava en het Poolse Bydgoszcz. De IAAF Jeugdkampioenschappen 2017 gaan dan weer door in Buenos Aires (Argentinië), Nairobi (Kenia) of Greensboro (VSt). Nog in 2017 gaat het WK Cross-Country naar Manama (Bahrein) of Kampala (Oeganda).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen