UHasselt opent nieuwe school voor doctoraatsstudenten

De Universiteit Hasselt heeft donderdag tijdens een officiële plechtigheid haar derde school voor doctoraatsstudenten gelanceerd. De "Doctoral School of Behavioral Sciences and Humanities" wil doctorandi in de architectuur en kunst, bedrijfseconomische wetenschappen en rechten opleiden tot onderzoekers die breed inzetbaar zijn binnen én buiten de universiteitsmuren.

"Via de doctoral schools zetten we als universiteit mee onze schouders onder de verdere economische ontwikkeling van deze regio", zegt rector Luc De Schepper. "Jong, hoogopgeleid talent, dat mee kan zoeken naar antwoorden op de grote vraagstukken van vandaag, is van onmiskenbaar belang voor een kenniseconomie."

In haar curriculum heeft de Doctoral School of Behavioral Sciences and Humanities aandacht voor het ontwikkelen van zowel onderzoeksspecifieke als meer algemene, discipline-overschrijdende kennis en vaardigheden. Voorbeelden in dat verband zijn projectmanagement, talenkennis en communicatie- en presentatievaardigheden. Flexibiliteit in functie van de noden en wensen van de doctorandi vormt daarbij het uitgangspunt.

De belangrijkste doelstellingen van het nieuwe instituut zijn kwaliteitsbewaking van het doctoraatsonderzoek, het creëren van een stimulerende onderzoekscultuur en het bieden van kansen tot persoonlijke en professionele groei. "Op die manier wil de doctoral school haar ambitie waarmaken om doctoraatsstudenten op te leiden tot excellente research professionals, die ook een rol spelen in het vormgeven van de kenniseconomie en mee zoeken naar antwoorden op grote maatschappelijke vraagstukken", zegt De Schepper.

De rector verklaarde de school voor geopend met een symbolische druk op de rode knop tijdens een academische zitting op de campus Oude Gevangenis.

Meest gelezen