"Co-ouderschap schadelijk voor kinderen onder de 6 jaar"

Verschillende kinderpsychiaters stellen dat kinderen jonger dan zes jaar niet klaar zijn voor een vorm van co-ouderschap waarbij ze om de week bij papa of mama wonen. Vooral bij baby's kunnen de gevolgen groot zijn. "We zien dingen die ons ongerust maken, zoals een baby van twee maanden die zijn borstvoeding moet onderbreken omdat de rechter dat beslist."

evrolix

Co-ouderschap bij jonge kinderen onder de 6 jaar zou de ontwikkeling dus negatief beïnvloeden. Dat meldt Het Nieuwsblad. "We zien kinderen die last hebben van verlatingsangst, depressieve gevoelens, problemen om te slapen, eczeem en agressiviteit." De experts willen dat ook dat de wet van 2006 die het gelijkmatig verdeeld verblijf voor kinderen promoot, aangepast wordt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

"Idealiter zouden we geval per geval moeten kunnen screenen, maar dat kost tijd en geld die er niet zijn", zegt Hilde Seys, bestuurslid en klinisch psychologe bij het Z.O.L Genk. "Feit is dat het belang van het kind te weinig aan bod is gekomen in de oorspronkelijke regeling rond co-ouderschap. Het is misschien fijn voor de ouders, maar eigenlijk vraag je te veel van de allerkleinsten."

Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER