Geheime minnaar biecht moord op Truiense juf op

Jan R. uit het Brabantse Tielt-Winge heeft bekentenissen afgelegd in het onderzoek naar de moord op Mia Verschueren (52) uit Sint-Truiden. Tijdens een woordenwisseling heeft hij met een fles op haar hoofd geslagen en daarna brand gesticht in haar appartement. De vrouw zou op het punt hebben gestaan om naar de vrouw van Jan R. te stappen om zijn exuberante levensstijl aan de kaak te stellen.

NV

Mia Verschueren werd op dinsdag 17 februari dood aangetroffen in haar flat aan de Gorsemweg in Sint-Truiden. Buren sloegen alarm toen ze een brandlucht roken en rook uit haar flat zagen komen. Het lichaam van de Truiense lerares werd in haar zetel teruggevonden. Aanvankelijk werd gedacht dat de vrouw door de giftige dampen van de smeulende zetel gestikt was. Maar uit het verdere onderzoek bleek dat de vrouw al dood was voor de brand in de zetel was ontstaan. Dat het om moord ging, werd pas echt duidelijk toen tijdens de autopsie ook nog een gapende hoofdwonde werd ontdekt bij de vrouw.

Twee dagen later werd Jan R. ingerekend. Hij heeft altijd toegegeven dat hij op de bewuste dag in de Truiense flat is geweest maar voegde eraan toe dat Mia Verschueren nog leefde toen hij de deur van haar flat achter zich dichttrok. Uiteindelijk heeft de Brabander onlangs toegeven dat hij met de lerares van de basisschool Schuttershof al meer dan zes jaar een geheime relatie had. Hij zou haar zelfs hebben verteld dat hij op de bewuste dinsdag bij haar zou intrekken. Maar de lerares had inmiddels ontdekt dat hij er nog meerdere vrouwen op nahield. Haar dreigement om daarmee naar buiten te komen en zijn vrouw alles te vertellen, zou haar fataal zijn geworden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer