© ram

Heilig Bloedprocessie met aangepaste route

De twee volgende zondagen staat Hoogstraten in het teken van Heilig Bloed. Op 7 juni volgt de processie een nieuwe route en houdt even halt aan de kapel op de OCMW-campus.

Ronny van den Ackerveken

De voorbije dagen zijn verschillende vrijwilligers bezig geweest met de voorbereidingen. Pastoor Bart Rombouts heeft een ontwikkelingsproject in het Congolese Bukavu en priesters van daar gaan de eerste zondag samen met hem de processie voor. Een week later is onder andere de Gentse bisschop Luc Van Looy aanwezig.

"De mensen van het OCMW en het dienstencentrum hebben gevraagd of de processie de tweede zondag langs het woonzorgcentrum kan passeren", zegt Koen Van Opstal van de Heilig Bloedstichting. "Daarom is de route zuidwaarts wat aangepast. Vroeger maakte iedereen zandtekeningen op de processiedagen en dat willen we op zaterdag opnieuw laten herleven. Kinderen kunnen die namiddag deelnemen aan een workshop zandtekeningen maken in 't Gebuurt en die gaan tentoongesteld worden."

In het IKO loopt op beide zondagen een tentoonstelling met foto's die Koen Van Opstal en Paul Versmissen vorig jaar maakten van de processie en de voorbereidingen.

De Heilig Bloedprocessie vertrekt om 11.15u aan de Sint-Katharinakerk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER