© jvdv

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Apothekeres gehuldigd voor goud op WK kata

Peggy De Block (45) mocht met haar gouden medaille van het wereldkampioenschap kata (karate) pronken in het Hamse gemeentehuis.

Jan Van de Velde

De atlete, echtgenote van groenten- en fruitspecialist Leo De Heyn uit de Guillaumestraat, werd wereldkampioene karate bij de masters in het Indonesische Jakarta. De discipline ‘kata’ is best te omschrijven als een schijngevecht, een stijlfiguur met een vaste serie bewegingen waarmee de karateka een gevecht uitbeeldt. Snelheid, kracht, flexibiliteit en ritme zijn daarin allesbepalend.

Die eigenschappen zijn blijkbaar op het lijf geschreven van de Hamse Peggy De Block, die al veertig jaar aan karate doet. “Ik was pas vijf jaar, toen ik samen met mijn nonkel Jo Van Zele als een halve jongen mijn energie kwijt kon geraken”, zegt Peggy. “Als kind leed ik aan astma en sport kon daarbij helpen. In mijn jeugdjaren werd ik meermaals nationaal kampioen en in 1987 zat ik voor het eerst in de finale van het Europees kampioenschap. Dat leverde me ook de eerste titel op van Sportvrouw van het Jaar in Hamme.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER