Verzekeraar Ethias heeft herstelplan zonder banenverlies

© Dieter Telemans

De raad van bestuur van Ethias heeft eerder vandaag het herstelplan dat de verzekeraar nog deze week aan de toezichthouder overmaakt, goedgekeurd. Opvallend is dat Ethias ervan uit gaat dat het de bocht neemt zonder bijkomend banenverlies. Volgens ceo ad interim Benoit Verwilghen kan Ethias zelfstandig verder.

Pascal Dendooven

De Nationale Bank, die het toezicht heeft over de Belgische verzekeringssector, heeft Ethias gevraagd om uiterlijk eind deze maand een herstelplan voor te leggen. Dat plan moet de solvabiliteit (het stootkussen) van Ethias versterken om schokken op te vangen én Ethias ook veel minder gevoelig te maken aan turbulente tijden. ‘We moeten niet gered worden, we moeten wel resistenter worden tegen moeilijke marktomstandigheden’, zegt Verwilghen.

Volgens Verwilghen voorziet het herstelplan, dat tegen 30 november nog aangevuld wordt, dat Ethias tegen eind 2017 een solvabiliteitsratio haalt van 150 procent én ook schokbestendiger voor de dag zal komen. De Nationale Bank heeft Ethias anderhalf jaar geleden de wacht aangezegd. Verwilghen ontkent met klem dat Ethias de afgelopen jaren te weinig heeft gedaan. Wel zou gebleken zijn dat Ethias erg gevoelig bleef voor marktschokken.

'Eind 2015 stond onze solvabiliteit op 131 maar eind maart 2016 was die teruggevallen tot 111 procent door de dalende marktrente. Eind juni noteerden we 125 procent ondanks een verdere rentedaling.' De daling van de spreads (renteverschil tussen schuld met verschillende risicoprofiel of zeg maar de risicopremie) zorgde toen voor herstel van de solvabiliteit.

Geen bijkomend banenverlies

In het plan dat Ethias voorlegt, wordt de nadruk gelegd op onder meer de operationele resultaten en een verbetering van het balansbeheer. Daar waar verzekeraars als Axa en P&V banenverlies hebben aangekondigd om hun kostenstructuur aan te passen, voorziet het plan van Ethias niet in een sociaal luik.

'We gaan niets bovenop het 60-plussers-plan van vorig jaar doen. We gaan ervan uit dat dit plan volstaat. 180 van de 220 mensen die in aanmerking kwamen, zijn ingestapt. We voorzien geen verdere personeelsmaatregelen', zegt Verwilghen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen