Politie schiet man dood die misbruikte dochter wilde wreken

© AFP

In een vluchtelingenkamp in de Duitse hoofdstad Berlijn heeft de politie een opstandige asielzoeker doodgeschoten. De man wou nochtans zijn achtjarige dochter wreken voor het seksueel misbruik door een andere kampbewoner.

jva

Het drama gebeurde dinsdagavond toen de 27-jarige pedofiel in handboeien werd weggeleid door de politie. De 29-jarige vader van het slachtoffer kwam op dat moment echter aangestormd met een mes in zijn handen. “Jij zal dit niet overleven”, zou hij volgens getuigen geroepen hebben.

Verschillende agenten schoten op de man, waarop hij neerzeeg. De man werd nog in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij stierf kort na zijn aankomst. De pedofiel was ongewapend en wacht nu in de cel op zijn uitwijzing naar Pakistan. De nationaliteit van de gedode vader is niet bekendgemaakt.

Spanningen

De Duitse vluchtelingenkampen worden geplaagd door verkrachtingen van vrouwen en kinderen. De eerste drie maanden van 2016 registreerde de politie alleen in Berlijn al 128 gevallen van seksueel misbruik, maar de vrees bestaat dat werkelijke cijfers veel hoger liggen omdat heel wat gevallen niet eens worden gemeld.

Experten wijzen op het feit dat de vaak nog jonge daders uit het Midden-Oosten getraumatiseerd zijn door hun oorlogsverleden, maar de kritiek op zowel de overheid als de ordehandhavers voor het niet aanpakken van het probleem neemt toe. Bondskanselier Angela Merkel beloofde onlangs wel extra geld voor de herinrichting van kampen, zodat vrouwen en kinderen meer privacy zouden krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen