© JB

Schepen Vanwelkenhuysen (Open VLD) stopt met politiek na legislatuur

Schepen Frank Vanwelkenhuysen (Open VLD) verlaat eind 2018 de gemeentepolitiek. Hij doet wel deze legislatuur volledig uit, dat maakte hij zelf bekend.

Jan Boey

Schepen Frank Vanwelkenhuysen is in de coalitie met N-VA en CD&V, bevoegd voor lokale economie, tewerkstelling, landbouw, ICT en marketing. "Ik stel me in oktober 2018 niet meer verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik geef voorrang aan mijn professionele carrière. Het is nooit m’n bedoeling geweest om beroepspoliticus te worden. Zowel mijn professionele als mijn politieke werkvloer verdienen een full time engagement. En dat is niet meer mogelijk met de professionele kansen die ik nu krijg en de uitdagingen waar ik voorsta. Dus moest ik keuzes maken", zegt hij.

Hij voegt er aan toe dat hij zijn engagement loyaal en met blijvend enthousiasme verderzet, tot de laatste dag in december 2018. "Er is al heel wat verwezenlijkt: de hervorming van de markt en de kermis, de lancering van het sfeerbeleid, de Willebroekse kadobon, het strategisch commercieel plan en nu recent nog de herinrichting van een deel van het marktplein in het centrum. De focus moet onder meer nu gelegd worden op het aantrekken van kwalitatieve handelszaken", zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER