© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Boechout opent eerste Blue-bike terminal aan tramstation

Burgemeester Koen T’Sijen, schepen van Verkeer Rudi Goyvaerts, Wim Nicque van De Lijn en Frederik Vermeulen van Blue-bike openden vandaag aan de park-and-ride Capenberg in Boechout de vijftigste Blue-bike-terminal in Vlaanderen.

Patrick Van Dyck

De terminal aan Capenberg is de eerste aan een tramstation. “Meteen een primeur voor Vlaanderen”, beweert Frederik Vermeulen (35) communicatieverantwoordelijke van Blue-bike. “Wie een Blue-bike wil gebruiken, moet zich eerst registeren op onze website en een abonnement nemen. Dat kost 10 euro per jaar. Na enkele dagen ontvang je dan een gebruikerskaart. Per kaart kun je twee fietsen ontlenen.”

Het gebruik van de fietsen kost normaal 3 euro per gebruikerskaart. “Maar onze gemeente en de Vlaamse overheid leggen elk 1 euro bij”, legt burgemeester koen T’Sijen uit. “Daardoor betaalt de gebruiker maar 1 euro.”

De fietsen kunnen de klok rond ontleend worden, elke dag van de week. Op het einde van de dag moeten de fietsen weer aan de park-and-ride worden afgezet.

Burgemeester T’Sijen speelt nu al met het idee om nog extra terminals in zijn gemeente te plaatsen. “Als dit een succes wordt, komen er nog Blue-bike-terminals in het centrum van Vremde en aan Sportpark Sneppenbos in Boechout.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER