© Wouter Adriaensen

Vier clubs maken van Drukkerij Proost nieuw ijssportcentrum

De vier Turnhoutse schaatsclubs gaan een tijdelijke ijspiste installeren in de hallen van de failliete drukkerij Proost. Het grote publiek zal welkom zijn op woensdag, zaterdag en zondag.

Wouter Adriaensen

Na de bekendmaking van de sluiting van Schaatsbaan Turnhout in de Otterstraat moesten de ijshockeyers, short trackers, curlers en kunstschaatsers op zoek naar een nieuwe piste. De NAVO-hallen in Weelde werden overwogen maar te licht bevonden. Een verhuis naar Herentals zou het verlies van heel wat leden betekenen en was dus eveneens geen optie.

De redding komt er nu in de vorm van een tijdelijke ijspiste in de hallen langs de Everdongenlaan waar tot een jaar geleden nog drukkerij Proost zetelde. “We huren de hallen twee jaar met een optie voor een extra jaar”, leggen Hans Van Accom (Turnhout Tigers) en Dirk Stabel (Campina Curling) uit. “Voor de financiering rekenen we op de huur van de piste door de clubs en op de inkomgelden van het vrij schaatsen. Daarvoor zijn voorlopig drie momenten voorzien, op woensdagnamiddag en op zaterdag en zondag.”

De clubs wachten af hoe snel de administratieve molen draait om een definitieve openingsdatum te geven. Het aanleggen van de piste zelf kan op amper twee weken tijd.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER